بلاگ توضیحات تفضیلی رویکا

شما در این بلاگ میتوانید مطالبی را که در فروشگاه رویکا بصورت مختصر میخوانید را در این وبلاگ بطور کامل بخوانید .

بلاگ توضیحات تفضیلی رویکا

شما در این بلاگ میتوانید مطالبی را که در فروشگاه رویکا بصورت مختصر میخوانید را در این وبلاگ بطور کامل بخوانید .

فروشگاه اینترنتی رویکا به سبب رفاه حال مشتریان گرامی بلاگی را تشکیل داده و اقدام به درج توضیحات لازم برای انواع محصولات نموده است .

پیوندهای روزانه

دمنوش بی نظیر گل گاوزبان

دوشنبه, ۱۶ مهر ۱۳۹۷، ۱۱:۰۶ ق.ظ

نام مقاله : گل گاو زبان و فواید آن

قبل از توضیح را جع به گل گاوزبان  باید بگوییم در این ایام بعضی افراد از ، دلهره ، اختلال در تمرکز، بی خوابی  یا کم خوابی ناشی از تغییر فصل رنج می‌برند.

بروز این علائم حتی به میزان ناچیز می‌تواند سلامت روح و روان را تحت تاثیر قرار دهد  و رفتار و عمل کرد  طبیعی مغز را به اختلال بیندازد.

بدین سبب مقاله ای جهت رفع این مشکلات بوسیله گل گاو زبان برای شما عزیزان تدارک دیدیم .

 

گل گاوزبان و خواص گل گاوزبان

 

توضیحات درباره خواص گل گاو زبان :

 

گل گاوزبان گیاهی با خواص بسیار و خوش طعم که بسیاری از خانواده ها از آن استفاده می کنند.

به روش های مختلف می توان گل گاوزبان را میل کرد .

ولی دم کردن دمنوش گل گاوزبان مرسوم است .

گل گاوزبان یک گیاه زیبا و  علفی به طول ۶۰ – ۵۰ سانتییمتر میباشد .

این گیاه در مزارع و گاهی زمین‌های بایر نیز رشد میکند .

منشأ اولیه آن سوریه و شهر دمشق بوده است.

از تجزیه شیمیایی گیاه گل گاوزبان مهم‌ترین ماده‌ای که به دست می‌آید نیترات دو پتاس است و بیشتر خواص آن مربوط به این ماده است.

گل گاو زبان گیاهی طبی است که تقریباً تمامی اجزاء آن ، اعم از گل ها و برگ ها و دانه های آن به عنوان دارو استفاده می شود.

همچنین دانه های این گیاه را برای تهیه روغن مورد استفاده قرار می دهند.

گل‌گاوزبان

گل‌گاوزبان گیاهی است خودرو ،  که اغلب در دامنه کوه‌های البرز می‌روید و در حال حاضر نیز به شکل صنعتی کشت می‌شود.

این گیاه دارای گونه‌های زیادی است و به دلیل خواص دارویی فراوان و گل‌های زیبا، بسیاری از خانواده‌ها آن را در باغچه‌هایشان می‌کارند.

برگ‌ها و گل‌ها بخش‌های مصرفی این گیاه را تشکیل می‌دهند.

گل‌گاوزبان به دلیل حجم بالای کلسیم و پتاسیم  خاصییت ادراد آوری دارد  همچنین  با تحریک بدن، تبادلات سلولی را تنظیم میکند.

عملکرد اصلی آن آرام نمودن اعصاب و سیستم عصبی بدن است .

دمنوش ، جوشانده و دم‌کرده این گیاه حواس پنجگانه انسان را به شدت تقویت میکند و بسیار نشاط‌ آور است .

رنگ رخسار انسان را به حالت طبیعی باز میگرداند .

به دلیل دارا بودن نیترات دو پتاس نقش بسیار بالایی در از بین بردن غم و اندوه همچنین افسردگی های مزمن دارد .

 

گل گاو زبان و خواص آن

 

بطور کلی خواص درمانی گل گاو زبان بدین شرح است :

برای گل گاو زبان، فواید زیادی نام شده است .

مهم‌ترین آن‌ها که به اثبات رسیده و تقریباً تمامی پزشکان سنتی و اطبا نوین از گذشته تا حال بر آن تاکید نموده اند عبارت است از:

۱- برگه گل گاو زبان را بپزید و مانند اسفناج از آن استفاده کنید.

۲-  گل گاو زبان تقویت‌کننده اعصاب و روان و حواس پنجگانه ، و نشاط‌آور است.

۳- برگ گل گاوزبان  درمان کننده قطعی بی اختیاری دفع ادرار میباشد .

۴- گل گاو زبان ( برگ گل گاو زبان ) تصفیه کننده خون است .

۵- ضماد برگ های گیاه گل گاو زبان برای رفع ورم موثر است.

۶- دمنوش گل گاو زبان بشدت آرام کننده اعصاب است.

۷- گل گاو زبان در درمان بیماری سرخک و مخملک مفید است.

۸- گل گاو زبان عرق آور است.

۹- گل گاو زبان کلیه ها را تقویت می کند.

۱۰- گیاه گل گاوزبان سرماخوردگی را برطرف می کند.

۱۱- عرق گل‌گاوزبان برای امراض سوداوی، وسواس و خفقان بسیار مفید است.

۱۲- برگهای تازه گل گاو زبان دارای مقدر زیادی ویتامین C می باشد و در بعضی از کشورها آنرا داخل سالاد می ریزند.

۱۳- گل گاو زبان شکم را نرم و کیسه صفرا را باز می‌کند،

۱۴- گل گاوزبان بشدت برای تازه سازی کبد مناسب است.

۱۵- دمنوشگل گاو زبان علاوه بر پتاسیم دارای منیزیم است و از سرطان پیشگیری می‌کند.

۱۶- در درمان اختلال حواس کاربرد فراوانی دارد.

۱۷- در تنظیم اختلالات ادراری و تعریق، موثر است.

۱۸- ادرار آور است.

۱۹- برگ تازه گل گاو زبان برای درمان جوش‌های چرکین دهان اطفال، برفک، سستی بیخ دندان و رفع حرارت دهان موثر است.

۲۰- گل گاو زبان در درمان برونشیت موثر است.

۲۱- دمنوش گل گاو زبان التهاب و ورم کلیه را درمان می کند.

۲۲- گل گاوزبان برای شفافیت پوست نیز توصیه گردیده

 

گل گاو زبون

 

دم‌کرده گل گاوزبان، دمنوش گل گاو زبان برای سرماخوردگی

برخی مواقع سرفه‌های فصل زمستان  را هیچ دارویی درمان نمی‌کند.

اما تجویز یک جوشانده سنتی مانند گل گاوزبان به صورت مرهمی بر روی زخم قوی عمل خواهد کرد.

دم‌کرده گل گاوزبان را به همراه کمی لیمو عمانی ، یک دمنوش مناسب برای مقابله با سرماخوردگی است ( طرز تهیه آن در پایان مقاله آمده است*).

ادمنوش گل گاو زبان خالص به شرط ترش نبودن به خصوص در اوایل علائم سرماخوردگی، یک نوشیدنی مناسب برای بهبود حال بیمار است.

گل گاوزبان در درمان سرفه‌ها ، وقفه‌های تنفسی و آسم‌های کوچک نیز موثر است.

گل گاوزبان در درمان سرفه‌های خشک می‌توان گیاه گل گاوزبان را با بابونه ، سنبل‌الطیب، شقایق مخلوط نموده و دم کرده حاصل از این چند گیاه را روزی ۳-۲ بار نوش جان کنید .

 

فواید گل گاو زبان برای پوست ، مو و ناخن

جوشانده گل گاو زبان برای بهتر نمودن وضعیت مو، ناخن و پوست تاثیر بسیاری دارد.

عُصاره برگ گل گاوزبان به عنوان ترکیبی نرم کننده برای پوست خشک و برطرف نمودن خارش ها و حساسیت های پوستی به کار می رود.

عصاره  برگ گل گاوزبان را می توان با مقدار آب رقیق نمود و برای خشکی و یا خارش پوست و همینطور جوش های عصبی روی پوست مالید.

 

مصرف گل گاو زبان در بارداری، شیردهی و در کودکان

زنان باردار بایستی از مصرف گل گاو زبان در ایام حاملگی خودداری نمایند.

چرا که به علت داشتن آلکالوئیدها ممکن است باعث آسیب به جنین شود.

بسیاری تصور می کنند مصرف داروهای گیاهی مثل گل گاوزبان برخلاف داروهای شیمیایی کاملاً بی ضرر و بدون عوارض است.

در حالی که امروزه ثابت شده عوارض داروهای گیاهی دست کمی از داروهای شیمیایی ندارد.

این مسئله به خصوص در دوران بارداری اهمیت بیشتری دارد .

همچنین زنان حامله بایستی از هرگونه مصرف خودسرانه انواع جوشانده ها یا دم کرده های گیاهی در بارداری خودداری کنند.

همچنین گل گاوزبان به علت داشتن آلکالوئید برای زنان شیرده و کودکان نیز مضر است.

مصرف بیش از پنج روز متوالی این گیاه ممکن است باعث عادت ماهانه در زنان شود .

بنابراین پس از پنج روز استفاده از آن در صورت نیاز، سه روز فاصله انداخته، سپس دوباره مصرف کنید.

گل گاوزبان فشارخون را بالا می‌برد

داروهای گیاهی مانند داروهای شیمیایی دارای عوارض هستند.

به طور مثال گل گاوزبان فشارخون را افزایش می دهد و نباید مبتلایان فشارخون از آن استفاده کنند.

اگر مبتلایان به فشارخون می خواهند گل گاوزبان مصرف کنند باید از مصلح آن یعنی لیمو هم استفاده کنند.

مصلح به ماده غذایی یا گیاه دارویی اطلاق می‌شود که عوارض گیاهان دارویی را از بین می‌برد و آن را تعدیل می‌کند.

همان طور که می‌دانید به اغلب مبتلایان به فشارخون که دچار ناراحتی اعصاب می‌شوند توصیه میگردد گل گاوزبان مصرف کنند.

درحالی‌که این بیماران با خوردن آن دچار عوارض می‌شوند.

پس داروهای گیاهی حتماً باید از سوی متخصصان مربوطه تجویز شوند.

مصرف بیش از ۵ روز مداوم این گیاه ممکن است باعث عادت شود .

بنابراین پس از ۵ روز استفاده از آن در صورت نیاز، ۳ روز فاصله انداخته و سپس دوباره مصرف کنید.

نکته‌ی دیگری که باید متذکر شد این است که معمولاً با گل گاوزبان، سنبل‌الطیب نیز مصرف می‌شود .

باید بدانید که مصرف زیاد سنبل‌الطیب، در کنار خاصیت آرام بخشی، می‌تواند باعث مسمومیت شود.

مقدار زیاد این داروی گیاهی، علائمی مثل خستگی، احساس سبکی سر، گشاد شدن مردمک چشم و مسمومیت های کبدی به دنبال دارد .

همچنین مصرف گل گاو زبان همراه با داروهای سیستم عصبی مرکزی مثل :

  • ضد افسردگی‌ها ( مانند فلوکستین )
  • ضد اضطراب‌ها
  • آرام‌بخش‌ها
  • خواب‌آورها

و آنتی‌هیستامین‌ها می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

 

گل گاو زبان و جلوگیری از ریزش مو ها

سنبل‌الطیب به دلیل دارا بودن منگنز از سفید شدن مو جلوگیری می‌کند و شستن چشم‌ با جوشانده آن سرخی چشم را از بین می‌برد و مقوی معده و کبد است.

گربه‌ها این گیاه دارویی را بی‌اندازه دوست دارند و به خاطر خوردن آن بی‌قرار می‌شوند به همین دلیل این گیاه علف گربه نیز نامیده می‌شود.

این گیاه در فروشگاه رویکا با هزینه اندک  به فروش می‌رسد توصیه میگردد از مصرف طولانی مدت آن پرهیز شود .

متخصصان طب گیاهی توصیه می کنند :

برای استفاده از خواص درمانی گل گاوزبان و سنبل الطیب بویژه ایجاد آرامش و نشاط حداقل هفته ای ۳ بار این دو گیاه را دم کرده و به جای چای به عنواندمنوش گل گاو زبان نوش جان کنید.

 

 طرز تهیه دم‌کرده گل گاوزبان و لیموعمانی

 

گل گاوزبان و خواص گل گاوزبان لیمو عمانی

 

مواد لازم برای تهیه دمنوش گل گاوزبان و لیمو عمانی:

گل گاو زبان:

به تعداد ۳ قاشق غذا خوری
لیمو عمانی :

به تعداد ۲ عدد
عسل :

۲ قاشق مرباخوری در هر لیوان
آب جوش :

به تعداد ۴ لیوان

طرز تهیه دم کرن گل گاوزبان و لیمو عمانی :

لیموعمانی‌ها را سوراخ کرده و یا از وسط نصف کنید به همراه گل گاوزبان و آب جوش در قوری چینی بریزید.

اجازه دهید روی حرارت ملایم به مدت ۳۰ دقیقه دم بکشد.

سپس دم کرده را در یک لیوان و یا فنجان بزرگ بریزید عسل را بیفزایید و هم بزنید تا کاملا حل شود.

حال به آرامی میل کنید.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی